logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

Vrijwilligerswerk: kleine moeite, groot plezier!

Wil je vrijwilliger worden?

Je hebt zo nu en dan wat tijd over, je hebt een vrijwilligersvacature gevonden die bij je past… En nu wil je aan de slag! Maar: hoe nu verder? Op deze pagina vind je alles wat je wil of moet weten over vrijwilligerswerk!

Aanmelden & inloop

Onder iedere vacature vind je een invulformulier, waar je je gegevens kunt achterlaten. Onze vrijwilligersmakelaar neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op voor een korte kennismaking. Ook is er elke vrijdag een vrijwilligersinloop, tussen 10:00 en 13:00 uur in Huis van de Wijk Grote Hagen. Hier ben je welkom voor een kopje koffie, maar ook voor al je vragen over vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersovereenkomst

Wanneer je vrijwilliger wordt bij PIT 010, onderteken je een vrijwilligersovereenkomst. Hierin staan alle afspraken die wij maken, zoals wat je precies gaat doen en voor hoeveel uur je dit gaat doen. 

Trainingen & cursussen

Om als vrijwilliger goed voorbereid aan de slag te gaan, maar ook om jezelf te blijven ontwikkelen, kun je verschillende trainingen volgen. Na afronding hiervan beschik je over de basisvaardigheden die je nodig hebt en kun je jouw vrijwilligerswerk goed en met plezier doen! Vraag onze vrijwilligersmakelaar eens naar de mogelijkheden!

(WA-)Verzekering

Als je tijdens jouw vrijwilligerswerk per ongeluk een glas laat vallen of een lamp breekt, dan hoef je dit niet zelf te betalen. Mocht er een ongeluk(je) gebeuren, neem dan altijd contact op met de vrijwilligersmakelaar!

VOG

Iedere vrijwilliger die zich bij PIT 010 aanmeldt, dient een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te hebben. Hier hoef je zelf niet voor te betalen, na je aanmelding wordt deze door PIT 010 aangevraagd én vergoed.

Reis- en/of onkosten

Maak je reiskosten of andere kosten om jouw vrijwilligerswerk te kunnen doen? Deze gemaakte kosten kun je bij ons terugvragen. Lever het formulier met de reisbewijzen en/of bonnetjes in bij vrijwilligersmakelaar Annet, dan zorgt zij dat het zo snel mogelijk teruggestort wordt.

Vertrouwenspersoon voor vrijwilligers

Overal waar mensen met elkaar in contact zijn, kunnen spanningen, misverstanden of ongewenst gedrag voorkomen. Wij willen onze vrijwilligers een prettige, veilige werkomgeving bieden waar iedereen zich fijn en vertrouwd voelt.

Mocht je met ongewenst gedrag te maken krijgen, dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon bij jou in de buurt. Je kunt bij hen terecht voor een luisterend oor, maar zij kunnen je ook adviseren, begeleiden en eventueel doorverwijzen. Uiteraard allemaal in overleg met jou. De vrijwilligersvertrouwenspersonen zijn onpartijdig en hebben een geheimhoudingsplicht. Wil je iets bespreken? Kijk hieronder wie jij dan kunt benaderen.

 • Voor in IJsselmonde Middengebied-Noord (Huis van de Wijk Grote Hagen):
  Lemke Krijgsman: 06 – 51 31 09 89
 • Voor in IJsselmonde Middengebied-Zuid (Huis van de Wijk de Dijk/Singel):
  Jessie Roepchand: 06 – 11 39 19 78
 • Voor in Lombardijen (Huis van de Wijk Lombardijen/WOCL):
  Paul Elleswijk: 06 – 47 10 18 70
 • Voor in Beverwaard (Huis van de Wijk de Focus):
  Huib van der Weijden: 06 – 12 47 84 61

Meer over vrijwilligerswerk?

Stel je vraag aan:

Annet Visser
Vrijwilligersmakelaar
E: a.visser@pit010.nl

Vrijwilligersinloop

Benieuwd waar jouw inzet in IJsselmonde nodig is? Kom eens langs bij de inloop, elke vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur in Huis van de Wijk Grote Hagen.

Meer informatie