logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

Ben je weleens bezorgd over een buurtbewoner?
Geef ons een seintje.

Vroegsignalering

Iedereen maakt zich wel eens zorgen over een vriend, buurman of familielid. Het is fijn als er dan iemand bij die persoon langsgaat, al is het maar om te ontdekken dat er niets aan de hand is. Zie je dat een brievenbus vol raakt, heb je je buurvrouw al een tijd niet buiten gezien? Geef ons een seintje!

Signalen

Vaak merk je pas dat iemand al ver in de problemen zit, als bijvoorbeeld huisuitzetting of loonbeslag dreigt. Maar soms zijn al eerder signalen op te merken, samen (buurtbewoners én organisaties) zijn we de ogen en oren van de wijk. Heb je iemand al een tijd niet gezien of komt iemand gestresst over? Reageert iemand niet op de post of raakt de brievenbus vol? Wordt er vaak te laat betaald? Het op tijd herkennen van problemen is belangrijk om de gevolgen te kunnen beperken.

Vroegsignalering?

Wij gaan op bezoek bij buurtbewoners waar een vriend, buurman of -vrouw of organisatie zich zorgen over maakt. ‘Vroegsignalering’, betekent dat we proberen te achterhalen hoe het met iemand gaat en of wij iets voor diegene kunnen betekenen. Wij helpen bij financiële problemen, maar ook wanneer iemand bijvoorbeeld niet of nauwelijks meer de deur uitkomt.

Meld Isolement

Aandacht hebben voor de mensen in je omgeving is één ding, maar daarna moet er natuurlijk ook iets gebeuren. In Rotterdam is er ‘Meld Isolement’, een meldcode om sociaal isolement te voorkomen. Wanneer je je zorgen maakt, kun je dit via een wijkorganisatie laten melden op meldisolement.nl. Een melding wordt binnen 24 uur getoetst en opgevolgd. Is een bewoner misschien toch nog actief geweest? Zo niet, dan volgt er een huisbezoek om te kijken of alles nog wel goed met iemand gaat. Samen zetten we zorgen om in actie.

Maak op tijd een afspraak!

Om hulp vragen is geen teken van zwakte, maar juist een teken van moedig zijn. Of het nu voor jezelf is of juist voor iemand om wie je je zorgen maakt: wacht niet te lang. We kijken samen naar het probleem en zoeken naar een oplossing.

Heb je een vraag, maak je je zorgen om iemand in de wijk?

Je kan dan terecht bij Mourad Lemsidi, hij helpt je graag verder.

Mourad Lemsidi
Welzijnscoach
T: 06 – 52 63 16 70
E: m.lemsidi@pit010.nl