logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

Bij de Participatiecampus kun je van alles leren

Participatiecampus

De Participatiecampus is een centrale plek in de wijk waar door middel van verschillende trainingen én sociale activiteiten bewoners geholpen worden hun talenten te ontwikkelen, zelfstandiger te worden en een breder sociaal netwerk te krijgen. De Participatiecampus is er voor de bewoners van IJsselmonde.

Bij de Participatiecampus worden taallessen, sollicitatietrainingen en computerlessen gegeven. Deelnemers volgen een programma op een passend niveau. Het doel is om uiteindelijk door te kunnen stromen naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan.

Wat bijzonder is aan de Participatiecampus, is dat de taal- en computerlessen gegeven worden door vrijwilligers. Zij zijn hier speciaal voor getraind. Naast het lesgeven, worden de docenten ook als vertrouwenspersoon gezien door de cursisten. Hierdoor ontstaat er een band tussen de deelnemers en docenten.

Zowel het meedoen aan een participatietraject, als het lesgeven kun je doen in het kader van de Rotterdamse aanpak Prestatie010 (voorheen Tegenprestatie). Met de lessen bereiken we dat de mensen uit huis komen, een sociaal netwerk opbouwen, de Nederlandse taal leren, en deelnemen aan activiteiten, kortom participeren!

Wil je meer weten over Participatiecampus?

Kijken wat er mogelijk is voor jou? Wil je je aanmelden voor een training of wil je juist graag lesgeven op de Participatiecampus?

Je kan dan terecht bij Lieke de Vlaam, zij helpt je graag verder.

Lieke de Vlaam
Participatiemakelaar
T: 06 – 21 88 52 27
E: l.vlaam@pit010.nl