logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

Soms kan je wat extra hulp gebruiken

Mantelzorg

Wanneer je intensief en voor een langere periode voor iemand zorgt, dan ben je mantelzorger. Of het nu je partner, (groot)ouder, kind of een vriend is. Veel mensen beseffen zich dat niet: ‘het hoort erbij, het is nu eenmaal zo.’ Misschien kun je soms toch wat extra hulp gebruiken. En daarbij helpen wij je graag.

Mantelzorgen geeft vaak veel voldoening, maar het kan ook ontzettend intensief zijn. We vinden het belangrijk om te weten wat de behoeften van mantelzorgers zijn, om het zorgen te kunnen verlichten. We proberen gericht te helpen waar dat nodig of gewenst is: van informatie en activiteiten, tot een training of het aanvragen van andere hulp of zorg.

Mantelzorgverklaring & mantelzorgwaardering

De gemeente Rotterdam spreekt graag haar waardering uit voor Rotterdamse mantelzorgers en bedankt hen voor hun inzet door middel van de mantelzorgwaardering. De mantelzorgwaardering bestaat onder andere uit een Rotterdampas met €25,- OV-tegoed en je kunt aanspraak maken op mantelzorgparkeren. Om deze waardering te ontvangen, moet je een mantelzorgverklaring aanvragen en dit doe je via deze site van de gemeente.

Mantelzorgdag

Ieder jaar vieren we tot slot ook de Dag van de Mantelzorg (10 november). Op deze mantelzorgdag laten we zien dat we alle mantelzorgers waarderen en respecteren en zetten we hen eens goed in het zonnetje! We organiseren verschillende leuke en gezellige activiteiten, voor mensen die normaal zorgen voor een ander.

Meer weten of heb je een vraag?

Is het nog niet helemaal duidelijk wat wij voor jou kunnen betekenen, neem dan gerust contact op voor meer informatie. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn.

Benyounes el Majdoub
T: 06 – 27 09 79 58
E: b.majdoub@pit010.nl