logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

We horen graag hoe het met u gaat!

Huisbezoeken 75+

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat het goed gaat met de ouderen in onze stad. Daarom organiseert PIT 010, net als voorgaande jaren, de huisbezoeken voor 75-plussers in IJsselmonde. We komen dan bij u langs en gaan met u in gesprek om te horen hoe het met u gaat.

Post!

Vooraf ontvangen alle 75+ IJsselmondenaren van ons een antwoordkaart, met daarin de vraag of wij u mogen bezoeken. Wilt u een huisbezoek, dan kunt u dat via de antwoordkaart laten weten. Wij bellen u dan voor het maken van een afspraak. Heeft u daar geen behoefte aan en gaat het eigenlijk hartstikke goed? Ook dat horen we graag.

Huisbezoek

Wanneer u het fijn vindt om van ons bezoek te ontvangen, maken we een afspraak. Het bezoek duurt ongeveer een uur. Als u het prettig vindt, kunt u iemand vragen om aanwezig te zijn bij dit gesprek, bijvoorbeeld een familielid of een goede buur. De vrijwilligers die bij u langskomen hebben een legitimatiepas met daarop ons logo, de naam van de persoon in kwestie en een foto. Zo weet u wie er bij u voor de deur staat.

Documentaire ‘Goede Buren’

Op maandag 30 september werd de documentaire ‘Goede Buren’ uitgezonden op NPO 2. Deze documentaire volgt Ada en Wilma, bekende gezichten uit de wijk, tijdens hun huisbezoeken. “Vrijwilligsters Ada en Wilma leggen huisbezoeken af op zoek naar eenzame ouderen die hulp behoeven. Kun je iemand uit zijn eenzaamheid bevrijden? Waar ligt de grens tussen zorgen voor en bemoeien met?”

Heb je de uitzending gemist? Bekijk hier onder de trailer en ga dan snel naar: NPO Start en bekijk daar 2Doc: Goede Buren, om de documentaire terug te kijken.

Heeft u vragen over de huisbezoeken?

Neem dan gerust contact op met:

Benyounes el Majdoub
T: 06 – 27 09 79 58
E: b.majdoub@pit010.nl