logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

Voor antwoord op al jouw vragen over geldzaken

Financiële Campus

Moet je een formulier invullen waar je niets van snapt, heeft de post zich zo opgestapeld dat je het overzicht kwijt begint te raken of heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het aanvragen van een kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen? Bij de Financiële Campus ben je aan het juiste adres voor al jouw vragen over geldzaken!

Kom langs bij het Formulierenteam

Wil je weten waar je informatie over toeslagen kunt vinden? Of moet je een ingewikkeld formulier invullen? Elke woensdag en vrijdag tussen 10:00 en 13:00 uur ben je welkom bij de open spreekuren van het Formulierenteam in Huis van de Wijk Grote Hagen. Elke donderdag tussen 10:00 en 13:30 kun je terecht bij het spreekuur van de postsorteergroep in Huis van de Wijk Menanderstraat. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken. Bij het Formulierenteam helpen getrainde vrijwilligers je bij het lezen van moeilijke brieven, het invullen van lastige formulieren of bij het aanvragen van sociale voorzieningen als Jeugdtegoed, de Rotterdampas of bijzondere bijstand.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je bij ons binnenloopt, kijken we samen naar jouw situatie en zoeken we een oplossing. We maken een plan van aanpak: hoe gaan we zorgen dat jij overzicht krijgt in jouw geldzaken? Met persoonlijke begeleiding, kleine schuldregelingen en training proberen we te zorgen dat je zelf de touwtjes in handen houdt. We helpen je met het in kaart brengen van jouw inkomsten en uitgaven of geven je handige tips hoe je geld kunt besparen. Onze hulp is altijd gratis en gebeurt vertrouwelijk: we gaan zorgvuldig met jouw gegevens om.

Trajectbegeleiding gemeente Rotterdam en Kredietbank Rotterdam

Soms is er andere hulp nodig, dan zorgen we voor de juiste doorverwijzing. We werken samen met trajectbegeleiders van de gemeente Rotterdam, zodat je direct de hulp krijgt die je nodig hebt. Wanneer wij je niet meteen kunnen helpen, brengen we je in contact met een trajectbegeleider van de gemeente Rotterdam en de KBR. De Kredietbank Rotterdam (KBR) is er voor Rotterdammers die geldproblemen hebben en daar vanaf willen komen. De KBR probeert betaalregelingen te starten door met schuldeisers in gesprek te gaan.

Meer weten of heb je een (financiële) vraag?

Neem dan gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn.

Financiële Campus
T: 010 – 760 02 46
E: financielecampus@pit010.nl