logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

Langer thuis door slimme producten

Comfortwoning IJsselmonde

We worden met zijn allen steeds ouder: over vijftien jaar is één op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar. Gemeente Rotterdam bereidt zich voor op die vergrijzing, de stad wordt ‘seniorvriendelijker’, zodat ouderen langer prettig thuis kunnen wonen. Eén van de onderdelen daarvan is de Comfortwoning, een modelwoning waar bezoekers kunnen kennismaken met producten en snufjes die het wonen en leven thuis makkelijker kunnen maken.

Comfortwoning IJsselmonde

Een Comfortwoning is een huiselijk ingerichte ruimte, waar buurtbewoners kunnen kennismaken met verschillende faciliteiten die thuis wonen makkelijker maken. De eigen thuisomgeving aanpassen met handige, slimme producten en oplossingen, kan een mooie manier zijn om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Langer én veiliger thuis wonen met kwaliteit van leven!

Eenvoudige oplossingen & eHealth-snufjes

Je kunt hierbij denken aan eenvoudige oplossingen als beugels om makkelijker op te staan, maar ook zogenoemde eHealth-producten. Dit zijn technische, digitale hulpmiddelen, zoals een klok die helpt herinneren aan medicijninname, of apparaten om beeldbellen met familieleden of de huisarts makkelijker te maken.

In de Comfortwoning worden bezoekers rondgeleid door vrijwillige ambassadeurs – stagiairs van het Albeda Collega en enthousiaste buurtbewoners. Ze weten alles over deze producten en verzorgen trainingen om het gebruik er van uit te leggen. Het is ook mogelijk om producten te lenen, om thuis uit te proberen. Zo kunnen geïnteresseerden rustig bekijken hoe het product werkt, hoe en waar het verkrijgbaar is en wat de kosten zijn. De uitleenservice start half april 2021.

Nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, wil je meer informatie over de Comfortwoning of wil je een afspraak maken om langs te komen? Neem dan eens een kijkje op de website www.comfortwoning.com of neem contact op met Wardia Moukich (Coördinator Comfortwoning IJsselmonde), je kunt haar bereiken via w.moukich@pit010.nl of 06- 38 67 73 54.

Rotterdam: een stad waar je prettig oud kunt worden

De gemeente Rotterdam vindt dat haar bewoners oud moeten kunnen worden in hun eigen wijk, dichtbij hun sociale contacten. De stad werkt daarom aan seniorvriendelijke wijken: ‘ouderenhubs’. Ouderenhubs zijn wijken waar ouderen prettig kunnen wonen, actief mee kunnen blijven doen en passende zorg en ondersteuning dichtbij kunnen krijgen als dat nodig is. Waar nodig en mogelijk worden woningen, woonzorgconcepten en andere voorzieningen, diensten of activiteiten toegevoegd aan deze seniorvriendelijke wijken. De Comfortwoning is hier een onderdeel van.

 De Comfortwoning in IJsselmonde is een nauwe samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Woonbron, Bureau Zorginnovatie, Stichting Aafje en PIT 010.

Meer weten of een afspraak maken?

Heb je een vraag over de Comfortwoning of wil je een afspraak maken om eens langs te komen? Kijk dan zeker eens op  www.comfortwoning.com  of neem direct contact op met:

Wardia Moukich
T: 06 – 38 67 73 54
T: 010 – 760 02 46
E: w.moukich@pit010.nl

Locatie Comfortwoning

De Comfortwoning bevindt zich in de ‘Brienenoordflat’, op Grote Hagen 19. Dit is op loopafstand van Winkelcentrum Keizerswaard & Huis van de Wijk Grote Hagen.