logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen
21/12/2020

Zuid voor Zuid bezorgt iedereen fijne decemberdagen

Voor veel mensen is december een tijd van fijne dagen met veel gezelligheid en lekker eten. Helaas is dat niet voor iedereen zo makkelijk, er zijn behoorlijk wat huishoudens die ook in december de touwtjes aan elkaar moeten knopen. Met de actie ‘Zuid voor Zuid’ bezorgen IKBENWIJK, Dock Charlois, Humanitas en PIT 010 de buurtbewoners & gezinnen die dat nodig hebben nét dat beetje extra, in de vorm van een fijn kerstboodschappenpakket.

Aandacht voor elkaar, met Zuid voor Zuid

Iedereen verdient een mooie, fijne decembermaand. Een aantal jaar geleden zijn IKBENWIJ en Dock Charlois daarom met de ‘Zuid voor Zuid’-actie gestart, waarin de gezinnen die dat nodig hebben een kerstpakket ontvangen, vol fijne boodschappen en lekkers. Ook Humanitas en PIT 010 sloten zich met veel liefde bij deze actie aan. Ook dit jaar worden honderden huishoudens op Zuid blij gemaakt met een pakket, deze week is Huis van de Wijk Grote Hagen (Grote Hagen 92) één van de Zuid-voor-Zuid-uitgiftepunten voor bewoners in IJsselmonde. Vrijwilligers en professionals hebben de afgelopen dagen hard gewerkt aan het inzamelen, inpakken en verdelen van al deze producten.

Ook minister Hugo de Jonge helpt mee

Vorige week woensdag droeg ook minister Hugo de Jonge zijn steentje bij, toen hij samen met Dock Charlois en Lorenzo van IKBENWIJ op pad ging om de pakketten (op coronaproof wijze!) te bezorgen bij een aantal bewoners op Zuid. Op verschillende social media liet de minister weten: “Juist nu we veel thuis zijn, moeten we #aandachtvoorelkaar houden. Daarom op pad geweest met Lorenzo om kerstpakketten te bezorgen in Rotterdam Zuid bij mensen die het moeilijk hebben. Mooi initiatief van IKBENWIJ, Stichting Humanitas Rotterdam, PIT 010, Dock Charlois en de bewoners van Zuid.”

Meer weten?

De organisatie van Zuid voor Zuid is voor bepaalde wijken nog op zoek naar helpende handjes om de pakketten samen te stellen en weg te brengen. Kun je een steentje bijdragen? Kijk op www.ikbenwij.nl/zuidvoorzuid.