logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen
30/09/2021

Rotterdamse jongeren baas van hun toekomst?

Op 29 september vond in het Huis van de Wijk Grote Hagen een bijzondere bijeenkomst plaats. Young010 was on tour, en streek neer bij PIT 010. Young010 is de Rotterdamse jongeren adviesraad en bestaat uit jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar. Over allerlei onderwerpen gaan zij het gesprek aan met andere jongeren (en volwassenen) in de stad. Met de opgehaalde informatie adviseren zij het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd over wat er onder jongeren leeft en over wat zij belangrijk vinden. 

In gesprek met de wethouder

Deze avond kwamen zij samen met wethouder Richard Moti (Werk, inkomen, NPRZ en EU-migranten) naar PIT 010 om met jongeren uit de wijk en onze eigen jongerenwerkers te praten over: “Wat heb jij nodig om de baas te worden van jouw toekomst”.

Woorden én daden

Het was een zeer geslaagde avond waar op betrokken en ontspannen wijze goede gesprekken werden gevoerd. Om de avond helemaal àf te maken was er een heerlijk buffet voor alle aanwezigen. Grenzenstellend Jongerencoach Clark Hiwat sloot de avond af met een mooi stuk spoken word waarin hij scherp en humoristisch de avond nog eens samenvatte. Bekijk dit filmpje op onze instagram pagina: https://lnkd.in/dxKFw9kg

PIT 010 dankt Young010, LOKAAL Rotterdam en de gemeente Rotterdam voor het mede organiseren van deze geslaagde bijeenkomst.