logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen
04/10/2021

Pub quiz, game-night en silent disco; het kan allemaal bij Join Us!

In samenwerking met stichting Join Us is PIT 010 gestart met een superleuk project voor jongeren in en om Beverwaard. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Maak vrienden

Het doel van de Join Us avonden is om jongeren te helpen die zich vaak alleen voelen, of die het lastig vinden om vrienden te maken.

Jongerencoach Clark Hiwat over het project Join Us: “Samen bereik je meer dan alleen. En dat is ook waar dit project in mijn ogen voor staat. Jongeren bedenken samen activiteiten, die ze leuk vinden en leren elkaar gelijk beter kennen.”

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar een Join Us avond te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt oud-deelnemer Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join Us ging, had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Toen hoorde ik van Join Us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik toch gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join Us.”

Samen sociaal sterker worden

Lijkt het jou ook wel wat om samen met andere jongeren uit de wijk je eigen avondjes in te richten? Heb je bijvoorbeeld zin in een game avond, of hou je meer van dansen en wil je een disco helpen organiseren? Misschien ben je gewoon op zoek naar leuke jongeren uit de wijk om vrienden mee te worden? Sluit je dan aan, en richt samen met jongeren uit jouw wijk de avond helemaal naar jullie smaak in.

Meedoen met Join Us in het  Huis van de Wijk De Focus in Beverwaard?

Er is een groep gestart voor jongeren tussen de 18 & 25 jaar. Wil je meedoen? Neem dan contact op met Clark Hiwat, grenzenstellend jongerencoach. Je kunt hem een appje sturen of bellen via 06 – 48 02 08 47.

Foto’s en filmpjes van een Join Us avond in Huis van de Wijk De Focus: