logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

PIT 010 is er ook voor jou

PIT 010 is er ook voor jou!

In de kast of uit de kast, alle genders, twijfelend, zoekend: iedereen is welkom voor een leuke activiteit en/of een luisterend oor.

Wij bieden een veilige plek voor jongeren en jong volwassenen van de leeftijden tussen 13 en 28 jaar. PIT 010 organiseert allerlei activiteiten door het jaar heen. Zowel LHBTQ+ gerelateerd maar ook om elkaar te leren kennen, verhalen met elkaar uit te wisselen om een veilig mogelijke plek te creëren om jezelf te kunnen en mogen zijn. 

Ben je op zoek naar iemand om te praten over jouw ervaringen of wil je graag vragen stellen aan iemand die je kunt vertrouwen, neem dan contact op met Jedinja van der Meulen. Zij is binnen PIT 010 degene die je goed op weg kan helpen om antwoorden te vinden om je vragen en je in contact kan brengen met mensen of instanties die jou verder kunnen helpen.

X – Alles of Niets

Er is nog niet veel ruimte voor mensen die zich tussen, naast of buiten de hokjes ‘man’ en ‘vrouw’ bewegen. We kennen niet anders. Mannen en vrouwen. That’s it. finit. Niet meer en niet minder. Alles is opgedeeld in tweeën. Zelfs tandpasta heb je voor mannen of voor vrouwen. Maar wat nou als jij helemaal niet in een van deze categorieën valt? Er niet in past? Er niet in WILT passen? En bovenal: Welke tandpasta gebruik je dan?

Mona van den Berg heeft tientallen binair-brekende mensen vastgelegd in hun kracht en kwetsbaarheid. Nanoah Struik heeft hun verhalenopgeschreven. Wat betekent dat binaire systeem voor deze mensen? Hoe beweeg je je buiten de gebaande paden? Wat is gender voor hen? Spoiler alert: Gender is  alles en niets.

Op elk van onze Huizen van de Wijk ligt een exemplaar van het boek ‘X – Alles en Niets’ en kun je het gratis inzien.

Antwoord op jouw vragen online

Hieronder vind je een overzicht van handige websites voor LHBTQ+ jongeren. Mis je een belangrijke website? Laat het ons weten, dan voegen we die graag toe! Suggesties kun je mailen naar: info@pit010.nl

Gayrotterdam.nl – jongeren

COC Rotterdam | COC Rotterdam is dé LHBT-organisatie voor Informatie & Advies, hulp en steun bij homoseksualiteit

The Hang-Out 010 – Home (weebly.com)

LHBTIQ+-emancipatie – IDEM Rotterdam

Roze Wegwijzer – Regenboog alliantie

Roze sociale kaart Rotterdam