logo logo
Grote Hagen 92 3078 RC Rotterdam
T: 010 - 760 02 46 E: info@pit010.nl
Contact opnemen

Samen met jou gaan we aan de slag!

Jongerenwerk

Je hebt ze vast al eens gezien in de Huizen van de Wijk of op pad in IJsselmonde: onze jongerencoaches. Ze organiseren toffe activiteiten voor jongeren tot en met 27 jaar, ondersteunen bij school, werk of stage en helpen bij het uitwerken van nieuwe ideeën voor de wijk.

Talentontwikkeling

De jongerencoaches proberen het beste uit iedereen te halen. Maar: sámen met de jongeren! Wat is leuk, wat is leerzaam en wat mist er nog in de wijk? Hier worden activiteiten omheen georganiseerd: van huiswerkbegeleiding tot zaalvoetbal en van samen koken voor het wijkrestaurant tot een museumbezoek. Kijk eens in de agenda voor alle activiteiten, data en locaties. Daarnaast denken onze jongerencoaches mee over de programmering van de Krajicek Playground in Lombardijen, zodat er ook voldoende aanbod is op sportief gebied!

Aanvraag jeugdfondsen

In Rotterdam zijn er verschillende organisaties die het mogelijk maken om lid te worden van een sportclub, mee te kunnen op schoolreis of om zang-, dans- of muziekles te volgen, wanneer ouders dat zelf niet (volledig) kunnen betalen. Onze jongerencoaches kunnen helpen bij een aanvraag

Elke woensdag is er een inloopspreekuur aanvraag jeugdfondsen in Huis van de Wijk Lombardijen (10:00 – 12:00 uur) en Huis van de Wijk de Focus (14:00 – 16:00 uur). Wanneer je een afspraak maakt, ben je altijd welkom!

Persoonlijke ondersteuning

Naast de activiteiten of een gezellig praatje, kun je de coaches ook alle mogelijke vragen stellen. Gaat het niet lekker op school? Is het vinden van een stage lastig? Kun je na je opleiding geen baan vinden? Of heb je gedoe op je werk? De coaches geven tips, denken mee en helpen je op weg.

Goede ideeën gezocht!

Tot slot, maar zeker niet geheel onbelangrijk: heb je een geweldig idee voor de wijk, maar weet je niet waar te beginnen of wil je weten hoe je een bewonersinitiatief aanvraagt? Laat het horen! Een mooi voorbeeld is het Jongerenbestuur IJsselmonde. Door jongeren zelf gestart om iets voor de wijk te doen, en met succes! Een jongerendebat, een pop up-wijkrestaurant en andere activiteiten: ze maakten het zelf mogelijk.

Wil je meer weten, heb je een vraag of heb je zelf een idee voor de wijk?

Spreek onze jongerencoaches Tristan, Alvin, Tim, Rakesh, Jozua, Aytac, Sami, Clark of Clide dan aan wanneer je één van hen tegenkomt! Liever een mailtje sturen, even bellen of appen? Kan ook!

T: 06 – 53 10 89 25
E: jongerencoaches-ijsselmonde@pit010.nl

 

Social media

Onze jongerencoaches zijn ook te vinden op Instagram: